Mizsér a főtitkár

Április 1-jétől az olimpiai bajnok és ezüstérmes Mizsér Attila váltja Gallai Istvánt a Magyar Öttusaszövetség főtitkári székében. 14-4_mizser_attila_0005_at_960px.jpg

Az elmúlt időszak botrányai után a sportágban felgyűlt feszültséget úgy szeretné feloldani, hogy transzparensen néz szembe a problémákkal. Valódi párbeszéddel kezelné a csapatban olimpiai bajnok, egyéniben ötkarikás ezüstérmes Mizsér Attila a felgyülemlett feszültséget a Magyar Öttusaszövetségnél – egyelőre egy hónapos megbízást kapott Simicskó Istvántól, a szervezet elnökétől, hogy egy koncepciót tegyen le elképzeléseiről, mielőtt április 1-jén átveszi a főtitkári stafétabotot Gallai Istvántól. Jelenleg kisebb, gyors átvilágítás zajlik, amelyet majd hosszabb és mélyebb követ. S kell is a „rendrakás”: nagyon régen volt olyan mértékben megtépázott, indulatokkal teli a hazai öttusavilág, mint most… Nem az eredmények tekintetében, hiszen a versenyzők remekelnek, egyértelmű az éremesély mindkét nemnél Párizsban.

A sportolók például azóta sem kaptak választ a megfogalmazott, igen kemény, és jogos felvetéseikre – mondta Mizsér Attila, aki legfőképpen a kommunikációt, párbeszédet hiányolja a sportágból. – Most járom az egyesületeket, beszélgetek a versenyzőkkel is, hogy felmérjem, kinek milyen problémái, igényei vannak, és persze hogy mekkora a gond, miként lehetne azt orvosolni. Úgy látom, ketté van szakadva a közösség, és az emberi pszichológia működésének megfelelően a felgyülemlett indulatok miatt mindkét oldal túlzásokba esik időnként, noha a helyzet tényleg valós problémákból fakad. Ezeket kell feltárni az indulatok mélyére ásva, s átstrukturálni a működést. Hosszú távon például mindenképpen kell egy hivatalos platform, egy fórum, ahol a közösség tagjai úgy tehetik fel a kérdéseiket, hogy arra választ is kapnak – mi is reagálni fogunk a sportolói beadványra.” - írja a Nemzeti Sport.  A cikk folytatása is náluk olvasható.

Nyitókép: Török Attila

Ziccer

Gondolataink kedvenc sportágainkról.

süti beállítások módosítása